FAQ


Het is juist een fantastisch unicum om lid te zijn van een vereniging waar alleen maar jongens lid van zijn. Je mooiste momenten maak je met je beste vrienden mee. Het is niet zo dat we ons buitensluiten van de mooie vrouwen die in Utrecht studeren, we hebben zelfs sterke banden met de meisjes van de Utrechtsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging (UVSV). Zo hebben we een gezamenlijk verenigingsblad, en zijn er meerdere commissies die bekleed worden door de jongens van USC met de meisjes van UVSV. Bovendien is er onze eigen studentendiscotheek de Woolloomooloo, hier zijn alle studenten van harte welkom en sluiten de meeste studenten hun avond af.
Het USC heeft allerlei subgezelschappen die verschillende activiteiten organiseren. Sportievelingen kunnen hun ei kwijt bij balsportgezelschap Sphaerinda of kunnen gaan roeien bij Triton. Mocht je interesse uitgaan naar toneelspelen dan biedt het Koninklijk Utrechtsch Studenten Tooneel je de mogelijkheid om voor een uitverkochte schouwburg op te treden. Ben je meer geïnteresseerd in de actualiteit dan biedt de debatingclub je de mogelijkheid om lezingen te organiseren en debatten te voeren. Daarnaast kun je deelnemen in de redactie van het verenigingsblad Vox. Verder is er de mogelijkheid om te tappen of te draaien op feestjes en in de Woolloomooloo. Ten slotte kun je een evenement organiseren of het jaarboek schrijven. Kortom, de mogelijkheden om jezelf te ontplooien zijn eindeloos en zullen ervoor zorgen dat jij jezelf een ‘actief studentenleven’ aan kunt meten.
Een van de sterkste punten van het USC is dat je gewoon kunt doen wat jij wilt! Als jij allerlei dingen wilt organiseren dan bieden wij daar een platform voor. Als je het allemaal niet zo nauw neemt met dat soort activiteiten, maar drink je liever gewoon een biertje met een stel vrienden, dan is dat natuurlijk geen probleem!
In de eerste plaats ben je natuurlijk naar Utrecht gekomen om te studeren. Het USC heeft een aantal zeer actieve studiegezelschappen. Binnen een studiegezelschap leer je ook ouderejaars kennen. Zij kunnen je advies geven over je studie. Tevens organiseren deze gezelschappen bijlessen, workshops en lezingen. Daarnaast heeft het USC verscheidene commissies en systemen die toezien op studievordering van de leden individueel. Ook hanteert het USC een patronensysteem, waarbij je vanaf je eerste jaar een eigen ouderejaars patroon toegewezen krijgt die dezelfde studie volgt maar hierin een stuk verder gevorderd is. De patroon is altijd bereikbaar en bereid je te helpen met vraagstukken over je studie. Om deze initiatieven en de vruchten die deze afwerpen daadkracht bij te zetten, wijzen wij u graag door naar een door de Universiteit vrijgegeven nota. In deze nota staat, met wetenschappelijke ondersteuning, dat leden van gezelligheidsverenigingen vaker en beter hun studie afronden dan niet-leden.
De contributie bedraagt €165,00 per jaar. Dit bedrag is vergelijkbaar met de contributie van andere studentenverenigingen. Bovendien wordt de contributie na je eerste jaar verlaagd. Verder kost een drankje in de sociëteit €0,90: geen café in Nederland waar een drankje even goedkoop is. Tenslotte heb je helemaal zelf in de hand hoeveel je uitgeeft.