Algemeen


Sociëteit PhRM, aan het Janskerkhof

Het grootste deel van het verenigingsleven speelt zich af in en rondom de sociëteit aan het Janskerkhof. De sociëteit werd aan het eind van de negentiende eeuw ontworpen door de beroemde architect A.H. Zinsmeister, onder meer bekend van het postkantoor aan het Utrechtse Neude. De sociëteit is een gebouw met een rijke geschiedenis waar alle leden en oud-leden van het USC fantastische herinneringen hebben liggen. PHRM is de officiële naam van onze sociëteit, maar het staat ook wel bekend als het Geele Kasteel. PHRM is de enige sociëteit in Nederland die speciaal is ontworpen als studentensociëteit.

De sociëteit is vijf dagen per week geopend voor de leden van het USC. Het gebouw biedt veel ruimte en mogelijkheden voor verschillende grote feesten, borrels, optredens, lezingen, sporttoernooien en ledenvergaderingen. Daarnaast bevinden er zich in de sociëteit talloze ruimtes met een speciale functie. Zo beschikken wij onder andere over een bibliotheek, een donkere kamer voor het ontwikkelen van foto's en veel verschillende commissiekamers. Voor de sociëteit bevindt zich een terras waar leden in de zomer genieten van de zon.

De sociëteit van het USC beschikt ook over een moderne keuken waar dagelijks door een professionele kok wordt gekookt. In eetzaal de Kilomanjaro en restaurant de Oude Keuken kan dagelijks voor een lage prijs gelunched en gedineerd worden.